Spirituele kerst teksten

Spiritualiteit kan voor veel mensen een houvast zijn in het leven. Ze halen daar kracht uit en het kan een steuntje in de rug zijn mensen. Familie of vrienden die spiritueel zijn ingesteld die zouden het geweldig vinden om met kerst een kaartje te krijgen met daarop een spirituele tekst. Bekijk hieronder de leukste kerstwensen die spiritueel zijn.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:
Kerst teksten & Kerstwensen
Alle kerst teksten
Kerstkaarten
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz
 • Kerstteksten, wensen en spreuken!
 • Kerstkaartjes met voorbeelden
 • Bekijk ook de meest gebruikte teksten voor 2023 - 2024!

MEEST GEKOZEN Greetz kerstteksten >>

Spirituele mensen sturen vaak naar zieken een kerstkaartje met een spirituele kerst tekst erop. Zij doen dit omdat ze er echt in geloven en andere mensen een mooie kerst gunnen. Waarom sturen mensen met kerst elkaar eigenlijk kerstkaarten? Mensen sturen kerstkaarten omdat het er heel vrolijk uitziet, allemaal leuke kaartjes aan de wand. Ook willen mensen elkaar oprecht een mooie kerst wensen.

Iedereen kan er met kerst gezellig en warmpjes bijzitten wanneer ze een kerstkaart krijgen met een van de spirituele kerst teksten 2023 – 2024 op deze pagina.

Gebruik de teksten om een kerstkaart te schrijven met één van de  voorbeelden die je op deze pagina kunt bekijken.

spirituele kerst teksten
Spirituele kerst teksten voor op een kaartje

Korte spirituele kerst teksten 2023 – 2024

 • Succes begint met teamwork!
 • Een inspirerende kersttijd toegewenst en een positief [jaartal] zal u tegemoet komen
 • Bouwen aan een goede toekomst
 • Samen op weg naar een succesvol jaar

Spirituele kerstwensen voor op een kerstkaartje

 • Een nieuw jaar,
  een nieuw begin,
  een nieuw gevoel,
  daar binnen in
 • Een kusje hier een kusje daar
  Ik wens je een gelukkig nieuwjaar
 • Wij wensen je toe
  een jaar vol vreugde en zonneschijn
  Waarin verdriet en pijn
  twee onbekenden zijn
 • De toekomst is nog ingepakt
  Een nieuw jaar is aangebroken
  Gezondheid, liefde en geluk
  In kleur verpakte dromen
 • Deze dag met dít jaartal maak je maar één keer in je leven mee
  Dus maak er wat van!

Spirituele kerst

Spirituele kerstwensen in mooie zinnen

 • Ergens woont de kerstman
  heel ver hier vandaan
  hij heeft in zijn sneeuwpaleis
  de mooiste kerstboom staan
  Met balletjes van zilver
  Met balletjes van goud
  En balletjes van gehakt
  omdat hij daar zo van houdt
 • De lichtjes en kaarsen gaan aan
  buiten sneeuwt het, bij volle maan
  Het gevoel dat je met kerst altijd bevangt
  Is dat je er elk jaar weer naar verlangt
 • Kerstmis
  Het feest
  van vergeven
  een nieuwe start
  om verder te leven
  Het voelt fijn
  maar wees eerlijk
  zo zou het toch
  elke dag moeten zijn
 • Herinneringen aan een kerst
  kort of lang geleden
  geven een speciale glans
  aan kerstmis in het heden
 • Mijn kerstwens voor allen
  is eenvoudig en klein
  gelukkig te leven
  gewoon er voor elkaar zijn

Spirituele kerst teksten 2023 – 2024 in woorden

Het wordt kerst, misschien wel een witte
Want heel stil, zonder gerucht
Dalen kleine witte vlokjes
Uit een donkergrijze lucht

Een lach, een traan
Hoe zal het ons vergaan?

Wanneer ieder van ons aan de ander iets schenkt,
geeft dit vooral aan, aan wie hij of zij denkt

Meer spirituele teksten voor de Kerstdagen

 1. “In deze feestelijke tijd van het jaar herinneren we ons de ware betekenis van Kerstmis: liefde, vrede en verbondenheid. Moge het licht van de kerstster ons leiden op het pad van compassie en mededogen.”
 2. “Kerstmis is niet alleen een viering van gaven onder de boom, maar ook een herinnering aan het grootste geschenk dat we ooit hebben ontvangen – de liefde die in ons hart woont en ons verbindt met alle levende wezens.”
 3. “Laat ons de geboorte van Jezus vieren door de geboorte van liefde in ons eigen hart. Moge deze liefde zich verspreiden als een zegening voor de hele wereld, en mogen we samen streven naar vrede op aarde.”
 4. “Kerstmis herinnert ons eraan dat het ware geschenk niet in de verpakking zit, maar in de intentie van liefde die het vertegenwoordigt. Laten we deze feestdagen gebruiken om onszelf te openen voor de liefde om ons heen en het te delen met anderen.”
 5. “De kerstboom met zijn fonkelende lichtjes herinnert ons eraan dat zelfs in de donkerste nacht het licht van hoop en vreugde kan schijnen. Moge ons hart even helder stralen als de lichtjes aan de boom.”
 6. “Tijdens deze kerstperiode laten we onze harten openbloeien als een winterroos. Moge liefde, vrede en vreugde de bloemblaadjes zijn die onze dagen verfraaien en de wereld om ons heen verwarmen.”
 7. “Net zoals de drie wijzen werden geleid door de ster, laten we ons leiden door het innerlijke licht van wijsheid en begrip. Moge we de ware betekenis van ons leven ontdekken en delen met anderen.”
 8. “Kerstmis is een tijd van stille reflectie en diepe dankbaarheid voor het geschenk van het leven. Laten we onze zegeningen tellen en een moment nemen om dankbaarheid te uiten voor alles wat we hebben ontvangen.”
 9. “In de stilte van de kerstnacht horen we de fluistering van de engelen die vrede op aarde verkondigen. Mogen we die vrede in ons hart vinden en het met anderen delen, zodat het zich als een golf van liefde over de wereld verspreidt.”
 10. “Kerstmis herinnert ons eraan dat het Goddelijke in het alledaagse te vinden is. Laten we de geboorte van Christus vieren door de aanwezigheid van God in onszelf en anderen te erkennen en te eren.”
 11. “De kerststal met zijn eenvoudige scène herinnert ons eraan dat de grootste momenten in het leven vaak plaatsvinden in nederigheid. Moge ons hart eenvoudig en nederig zijn, gevuld met liefde en goedheid.”
 12. “De kerstkaars brandt helder in de duisternis, symboliserend dat zelfs in moeilijke tijden het licht van hoop en geloof ons pad verlicht. Laten we samen deze kaars van hoop ontsteken en de wereld verlichten met liefde.”
 13. “Kerstmis is een tijd van wonderen, waarin de gewone wereld wordt omhuld door een buitengewone glans. Moge ons hart ontvankelijk zijn voor de wonderen om ons heen en mogen we de magie van liefde ervaren.”
 14. “In de kerststilte horen we de melodie van vrede en harmonie. Mogen we deze melodie in ons hart bewaren en ze laten weerklinken in al onze relaties, zodat de wereld gevuld wordt met muziek van liefde.”
 15. “De kerstperiode herinnert ons eraan dat we allemaal deel uitmaken van een groter geheel, verbonden door de draden van liefde en mededogen. Laten we deze banden koesteren en onze harten openen voor de eenheid die ons allen omvat.”

Deze spirituele kerstteksten en kerstspreuken kunnen dienen als inspiratie om de diepere betekenis van Kerstmis te omarmen en te delen met anderen. Ze richten zich op liefde, vrede, dankbaarheid en verbondenheid, en roepen op tot reflectie en mededogen tijdens deze feestelijke periode.

Hierboven vind je de mooiste en meest gebruikte teksten voor op een kerstkaartje. Mensen die in spiritualiteit geloven die zouden het geweldig vinden om een kaartje te krijgen met daarop één van de bovenstaande teksten.

Mis je iets op deze pagina? Reageer dan hieronder.

Last updated: dinsdag 28 november 2023

2 Reacties

 1. Leuk zo’n site! Heb een klein gedichtje wat al heel oud is.
  Kerst gedachte.
  Kerstmis is de dag van bezinning en van wensen,
  Van voortaan alles beter doen, Helaas …..we zijn maar mensen!
  Blijf wensen! Alles begint met een wens!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*