Kerst teksten gezinsviering

Veel gezinnen vieren kerst echt als gezin. Een kerst gezinsviering kan heel gezellig zijn. Je bent een paar dagen bij elkaar. Het leven is voor sommigen heel hectisch, iedereen is druk met zijn eigen leventje. De één moet naar de voetbal de ander naar hockey, weer een ander heeft dansles of is druk op het werk. Veel plezier met het uitzoeken van een prachtige kerstwens.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:
Kerst teksten & Kerstwensen
Alle kerst teksten
Kerstkaarten
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz
 • Kerstteksten, wensen en spreuken!
 • Kerstkaartjes met voorbeelden
 • Bekijk ook de meest gebruikte teksten voor 2023 - 2024!

MEEST GEKOZEN Greetz kerstteksten >>

Kerst is bij uitstek een tijd om samen met het gezin door te brengen. Het huis gezellig en knus maken. Lekker eten en drinken met het gezin. Je kunt als gezin een leuke kerstkaart sturen met daarop een foto van het hele gezin samen. Geniet van een gezinsviering tijdens de Kerstdagen. Voor je het weet zijn de kinderen ouder en vieren zij het ook weer samen met hun gezin.

Wat zet je op een kaart naar mensen die kerst als gezin vieren?

Wat zet je op een kaart naar mensen die kerst als gezin vieren? Op deze pagina staan een aantal voorbeelden. Gebruik de Kerst teksten gezinsviering voor op uw eigen kerstkaartjes. Een kaartje met spreuken of kerst teksten over gezinsviering brengt het gezin weer bij elkaar.

Kerstkaart gezinsviering voor op een kaartje
Kerst teksten gezinsviering voor op een kaartje (Greetz.nl)

Kerst teksten gezinsviering voor op een kaartje

 • Ergens in een hoekje van de kelder
  staat een fles vol tintelende wijn
  en we beloven nu – die gaat pas open
  als jullie weer gezellig bij ons zijn.
  Kerstmis is een tijd van brandend haardvuur
  de geuren van dennentakken en wijn
  goede gesprekken, mooie herinneringen en
  hernieuwde vriendschappen, samenzijn…
 • Een kerstkaart
  met wat lieve woorden
  en een goede wens
  die stuur ik jou
  van mens tot mens
 • Voor mij wordt deze kerst wel heel bijzonder
  heel langzaam kleurt mijn grijze hemel blauw
  het heeft voor mij iets van een heel groot wonder
  en dat komt helemaal alleen door jou!
 • Een nieuw jaar,
  een nieuw begin,
  een nieuw gevoel,
  daar binnen in.

Kerst met het gezin

Kerst gedichten gezinsviering

 • Een kusje hier een kusje daar
  Ik wens je een gelukkig nieuwjaar
 • Wij wensen je toe
  een jaar vol vreugde en zonneschijn
  Waarin verdriet en pijn
  twee onbekenden zijn
 • De toekomst is nog ingepakt
  Een nieuw jaar is aangebroken
  Gezondheid, liefde en geluk
  In kleur verpakte dromen
 • Ik heb een vrolijk berichtje
  voor als het donker wordt
  hier is een helder lichtje
  al brandt het nog zo kort

Nieuwe Kerst teksten gezinsviering

Een lief woord
En een vrolijk gedicht
Speciaal met Kerstwensen
Aan jou gericht!

Een lichtje
in een donkere tijd
is iets dat warmte geeft
en je hart verblijdt

Al slijt de deurmat niet van je bezoekjes
en lopen we bij jou ook zelden aan
toch blijft de band die tussen ons gegroeid is
voor altijd als een warm gevoel bestaan

Voor het kerstfeest
uren van bezinning
voor het nieuwe jaar
hoop op vrede en gezondheid
Prettig kerstfeest, en een gelukkig nieuwjaar!

Zing samen dit lied
En kijk naar elkaar:
Ik wens je een vrolijk kerstfeest
en een gelukkig nieuwjaar
Moge een ster van liefde en vrede,
uw kerst verwarmen,
en als licht voorgaan
doorheen het ganse nieuwe jaar

Gezinsviering teksten voor de Kerstdagen

 1. “In de warmte van het kerstlicht vinden we de ware betekenis van gezinsgeluk. Moge deze kerst gevuld zijn met liefde, lachen en kostbare momenten samen.”
 2. “Kerstmis is het seizoen van vreugde, liefde en samenzijn. Laten we deze tijd van het jaar vieren door onze harten te vullen met dankbaarheid voor het gezin dat ons omringt.”
 3. “Wanneer de sneeuwvlokken zachtjes neerdalen en de kaarsen hun warme gloed verspreiden, realiseren we ons hoe gezegend we zijn met een liefdevol gezin. Fijne kerstdagen voor ons allemaal!”
 4. “Een magische kerstavond begint met een gezin dat samenkomt, met een tafel vol heerlijke gerechten en harten vol liefde. Laten we proosten op het geluk dat we delen en de herinneringen die we creëren.”
 5. “Kerstmis is het perfecte moment om even stil te staan en te reflecteren op de liefde die ons gezin verbindt. Moge deze kerst ons hart vervullen met vrede en harmonie.”
 6. “Te midden van de feestelijke drukte herinneren we ons de eenvoudige vreugde van samen zijn. Laten we de magie van kerst delen met degenen die we het meest koesteren: ons gezin.”
 7. “In de schittering van de kerstverlichting vinden we de schittering van ons gezin. Moge deze kerst ons nog dichter bij elkaar brengen en ons herinneren aan de kracht van liefde.”
 8. “Kerstmis draait niet alleen om geschenken onder de boom, maar ook om de kostbare momenten die we delen met onze dierbaren. Laten we deze dagen vullen met liefde, lachen en gezinswarmte.”
 9. “Een gezin is als een kerstboom, verlicht met de liefde en de glimlachen van ieder lid. Moge onze kerst net zo stralend zijn als de lichtjes in de boom.”
 10. “Terwijl de kerstster aan de hemel schittert, laten we onze eigen sterren in het gezin eren. Moge hun schittering ons pad verlichten in het nieuwe jaar dat voor ons ligt.”
 11. “Kerstmis herinnert ons eraan dat het gezin het mooiste geschenk is dat we ooit hebben ontvangen. Laten we deze dagen gebruiken om onze liefde voor elkaar te koesteren en te verdiepen.”
 12. “Een gezellige kerst begint met de liefde van het gezin. Mogen onze harten verwarmd worden door de vreugde van samenzijn en de betekenis van ware verbondenheid.”
 13. “Laat ons gezin een bron van vreugde zijn tijdens deze feestelijke dagen. Moge onze liefde als een kaars branden, helder en warm, voor altijd.”
 14. “Kerstmis is de tijd van het jaar waarin onze harten zich vullen met dankbaarheid voor het gezin dat ons leven verrijkt. Moge deze kerst gevuld zijn met liefde, licht en lachende gezichten.”
 15. “Te midden van de feestelijke versieringen en de geur van kerstlekkernijen, realiseren we ons dat het grootste geschenk van allemaal ons gezin is. Laten we deze dagen doorbrengen in elkaars gezelschap, gevuld met liefde en warmte.”
 16. “Gezinsmomenten zijn als kerstballen, elk uniek en waardevol. Moge onze kerstboom van het leven stralen met de kleurrijke herinneringen die we samen hebben gemaakt.”
 17. “Kerstmis is het perfecte moment om onze waardering uit te spreken voor de liefde en steun van ons gezin. Moge deze feestdagen gevuld zijn met genegenheid en verbondenheid.”
 18. “De kerstster leidde de wijzen naar de stal, en onze gezinsliefde leidt ons naar gelukkige momenten. Moge het licht van kerst ons pad verlichten, samen met degenen die we het meest liefhebben.”
 19. “In het gezelschap van familie vinden we de ware schat van kerstmis. Moge deze dagen gevuld zijn met knusse avonden, hartverwarmende gesprekken en de liefde die ons gezin bijeenhoudt.”
 20. “Terwijl de kerstklokken luiden, laten we stilstaan bij de kostbare momenten die we delen als gezin. Moge deze kerst een symfonie van liefde en geluk brengen in ons huis.”
 21. “Kerstmis draait niet om perfectie, maar om de perfecte momenten die we delen met ons gezin. Mogen deze dagen gevuld zijn met warmte, begrip en onvoorwaardelijke liefde.”
 22. “In de stilte van de kerstnacht reflecteren we op de zegeningen van ons gezin. Moge deze kerst een tijd zijn van vrede, begrip en wederzijdse waardering voor elkaar.”
 23. “Een gezin is als een winterse sneeuwbui, elk vlokje uniek en bijzonder. Mogen onze gezinsbanden net zo mooi en onvergetelijk zijn als een met sneeuw bedekte kerstochtend.”
 24. “Kerstmis is de tijd om liefde te verspreiden, en ons gezin is de perfecte plek om daarmee te beginnen. Moge onze harten overstromen van genegenheid en warmte tijdens deze feestelijke dagen.”
 25. “In de dans van de kerstlichtjes en het geluid van vrolijke gezinsgeluiden, vinden we de ware magie van kerst. Laten we deze dagen vieren met open harten en een diepe waardering voor ons gezin.”
 26. “Een gezinskerst is als een goed boek, gevuld met spannende hoofdstukken en hartverwarmende momenten. Moge ons verhaal van liefde en samenzijn zich blijven ontvouwen in de komende jaren.”

Hierboven zie je de leukste en mooiste zinnen, gedichten en spreuken om op een kerstkaart te schrijven. Deze teksten gaan over de gezinsviering met kerst. Mis je iets op deze pagina? Stuur ons dan een e-mail naar info@kerstkaarttekst.nl of vul onderstaand formulier in.

Last updated: dinsdag 28 november 2023

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*