Kerst tekst origineel

Kerst is een geweldige tijd, veel huizen zijn verlicht en iedereen is vrolijk en geniet van dit mooie feest. Met kerst wordt de geboorte van Jezus gevierd. Met kerst worden er ook heel veel kaartjes verstuurd. Iedereen wil mooie en originele kerstkaartjes versturen. Mensen willen graag een een originele tekst met een toefje humor op een kaartje hebben. Veel leesplezier toegewenst.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:
Kerst teksten & Kerstwensen
Alle kerst teksten
Kerstkaarten
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz
 • Kerstteksten, wensen en spreuken!
 • Kerstkaartjes met voorbeelden
 • Bekijk ook de meest gebruikte teksten voor 2023 - 2024!

MEEST GEKOZEN Greetz kerstteksten >>

Hierboven zijn een aantal originele teksten weergegeven om op een kaartje te schrijven. Gebruik deze originele teksten voor op een kerstkaartje. De donkere dagen voor kerst zorgen ervoor dat mensen graag hun huis willen versieren en gezellig willen maken. De verschillende voorbeelden kun je ook aanpassen met een paar leuke unieke oneliners. Kerst vier je samen met je familie. Gezellig met z’n allen rond de tafel, lekker eten en drinken.

Samen met het gezin de kerstboom optuigen. Gebruik de originele kerst teksten voor op een kaartje (voor dit jaar).

Kerst tekst origineel voor op een kaartje
Bron: Greetz

Originele kerst teksten voor op een kaartje

 • De uren vliegen voorbij
  Een jaar is verdwenen
  voor jou en voor mij
  We wensen elkaar
  Prettige Kerstdagen
  en een gelukkig nieuwjaar!
 • Sommige kerstkaarten zijn gemaakt
  van perkament of zijde
  maar deze kaart is speciaal gevuld
  met heel veel liefs
  voor jullie beiden
 • Ik vond dit sterretje voor de deur
  het had een glinsterende gele kleur
  Dit sterretje van goud
  is vast al duizend jaren oud
  Ik pakte ’t voorzichtig op en zei:
  jullie krijgen met Kerstmis
  dit sterretje van mij!
 • Wees blij met Kerstmis
  en vier het met elkaar
  want Kerstmis komt maar
  eens per jaar!
 • Kerstmis is het feest
  van vergeven.
  Een nieuwe start
  om verder te leven.
  Het voelt fijn
  maar wees eerlijk,
  zo zou het toch
  elke dag moeten zijn

Originele kerstwensen

Nieuwe originele kerst teksten

 • Sterretjes twinkelen
  Kerstballen rinkelen
  Duizendenengeltjes op een rij
  maar de liefste dat ben jij!
  [jaartal] is bijna vervlogen, [jaartal] staat reeds voor de deur
  Een nieuw jaar met nieuwe dromen, alles krijgt een nieuwe kleur
  Veel geluk en vrede, veel liefde voor elkaar
  Aandacht voor de naaste, het wordt een prachtig jaar!
  Voor mij wordt deze kerst wel heel bijzonder
  heel langzaam kleurt mijn grijze hemel blauw
  het heeft voor mij iets van een heel groot wonder
  en dat komt helemaal alleen door jou!
 • Wij danken u voor het vertrouwen en de aangename samenwerking. Wij wensen u Prettige Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar.
  Veel liefde, geluk en gezondheid gewenst tijdens de kerstdagen en in het nieuwe jaar.
  Wij wensen jullie:
  Een Kerstmis vol warmte en licht
  dan kan die niet meer stuk
  en een nieuw jaar vol geluk
 • Wij wensen met heel ons hart
  dat jullie Kerstmis zal zijn zoals het hoort
  met warmte in de koude winter
  een lichtje in de duisternis
  Veel geluk in [jaartal]
  Fijne kerstdagen en een gelukkig [jaartal].
  Zalig kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar
  Moge [jaartal] een jaar worden van veel plezier,
  maar ook een jaar van verdraagzaamheid en vrede

Kerst tekst

Originele korte kerstwensen

Één licht is sterker dan de duisternis om je heen
Een sterretje met een blij bericht: Kerstmis is in zicht!

Meer originele kerstwensen en zinnen

 1. Warmte en gezelligheid: “Moge deze kerst jouw huis vullen met warmte en gezelligheid, net zoals de open haard de kou buiten houdt. Een vrolijk kerstfeest gewenst!”
 2. Licht in het duister: “Laat deze kerst als een fonkelende ster zijn die helder schijnt in de donkerste nacht. Moge het licht van vreugde en liefde alle hoeken van je leven verlichten.”
 3. Een toverachtige kerst: “Stap in de betovering van kerst en laat je hart dansen op het ritme van vrolijke melodieën. Moge deze feestdagen gevuld zijn met magische momenten en onvergetelijke herinneringen.”
 4. Een knuffel in een kaart: “De beste cadeaus komen in kleine pakketjes. Beschouw deze kaart als een virtuele knuffel, overgebracht met de warmste wensen voor een liefdevolle kerst en een schitterend nieuw jaar.”
 5. Sterrenstof van geluk: “Laat de sterren aan de kersthemel hun magische stof van geluk over je uitstrooien. Moge elke twinkelende ster een wens voor vreugde en voorspoed brengen.”
 6. Avontuurlijke feestdagen: “Klaar voor een avontuurlijke kerst? Laat de geest van ontdekking je leiden naar nieuwe ervaringen, vriendschappen en genoegens. Fijne feestdagen vol verrassingen!”
 7. Een kleurrijk kerstfeest: “Kerst is als een kleurboek; vul het met vreugde, schilder het met liefde en accentueer het met lachen. Moge jouw kerst kleurrijk en stralend zijn.”
 8. Tijdloze vriendschap: “In deze feestelijke tijd van het jaar herinner ik je eraan dat vriendschap als een tijdloos geschenk is. Mogen onze banden sterker worden en onze momenten samen waardevoller. Vrolijk kerstfeest, mijn vriend!”
 9. Sprankelende successen: “Terwijl we het einde van het jaar naderen, hoop ik dat je succes en geluk zult zien sprankelen als kerstlichtjes. Moge het nieuwe jaar je nog meer redenen geven om te glimlachen.”
 10. Liefde als het beste cadeau: “Dit jaar geef ik je geen materiële dingen, maar iets veel waardevoller: mijn oprechte liefde en waardering. Moge deze liefde zich vermenigvuldigen en je hele jaar verlichten.”
 11. Gelukkige chaos: “Laat de kerstchaos beginnen! Moge de drukte van de feestdagen gevuld zijn met gelukkige momenten, luide lachsalvo’s en een overvloed aan liefde.”
 12. Een reis naar geluk: “Stap aan boord van de trein van geluk en reis door het landschap van vreugde. Laat kerst de start zijn van een prachtige reis vol liefde en welvaart.”
 13. Betoverende stilte: “Soms is de mooiste kerstgroet er een in stilte. Moge je momenten van rust vinden te midden van de festiviteiten en de betoverende stilte van het seizoen ervaren.”
 14. Een knipoog van de kerstman: “Ik stuur je een knipoog van de kerstman en een glimlach van de rendieren. Moge deze feestdagen net zo speels en vreugdevol zijn als de Noordpool op kerstavond.”
 15. Een toast op dromen: “Een toast op de dromen die uitkomen, de avonturen die wachten en de liefde die nooit vervaagt. Moge je kerst vol hoop zijn en je nieuwe jaar vol vreugde.”
 16. Sterren in overvloed: “Als de sterren aan de hemel in overvloed schijnen, laat mijn wens voor jou net zo helder zijn. Moge elke ster vreugde in je leven brengen deze kerst.”
 17. Een sprookjesachtige kerst: “Stap binnen in een sprookje van vallende sneeuwvlokken en magische nachten. Moge jouw kerst net zo betoverend zijn als een verhaal uit duizend-en-een nacht.”
 18. Vrede op aarde, begin bij jou: “Te midden van alle festiviteiten, laten we niet vergeten dat vrede op aarde begint bij elke hartslag. Moge jouw hart gevuld zijn met vrede, liefde en begrip deze kerst.”
 19. Een knallende kerst: “Laat het vuurwerk van vreugde exploderen en de knallen van geluk weerklinken. Moge jouw kerst zo levendig en opwindend zijn als een knallende vuurpijl.”
 20. Een harmonieuze symfonie: “Net zoals een orkest samenspeelt in harmonie, hoop ik dat de noten van vreugde, liefde en vriendschap in jouw leven perfect samenkomen. Fijne kerstdagen en een melodieus nieuw jaar!”
 21. Een kerstkaart vol glimlachen: “Deze kerstkaart komt met een garantie: elke keer dat je ernaar kijkt, zal er een glimlach op je gezicht verschijnen. Moge je dagen gevuld zijn met vrolijkheid en lachsalvo’s.”
 22. Een deken van geluk: “Denk aan deze wens als een warme deken van geluk die je omhult. Moge je omringd zijn door de gezelligheid van geliefden en de warmte van vreugde.”
 23. Een portie verrassingen: “Kerst is als een cadeau met verschillende lagen. Mogen de komende dagen je verrassen met liefdevolle momenten, onverwachte vreugde en overvloedige zegeningen.”

Hierboven vind je de mooiste en origineelste kerstteksten voor op een kaartje. Iemand die dit ontvangt zal er heel blij mee zijn. Een originele kerst tekst op een kerstkaartje springt tussen de andere kerstkaarten uit! Kies uit een van de vele leuke en mooie kerst teksten die ook nog een origineel zijn om te schrijven.

Last updated: dinsdag 28 november 2023

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*