Kerst tekst kind

Als je een kerstkindje hebt gekregen dan is het leuk als vrienden jullie met kerst een kaartje met een tekst of spreuk sturen wat over jullie kindje gaat. Je gaat dit jaar niet met z’n tweeën maar met z’n drieën kerst vieren. Jullie willen natuurlijk ook leuke kerstkaartjes met leuke teksten sturen naar vrienden en familie. Op deze pagina kom je enkele mooie teksten tegen voor op een kerstkaart.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:
Kerst teksten & Kerstwensen
Alle kerst teksten
Kerstkaarten
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz
 • Kerstteksten, wensen en spreuken!
 • Kerstkaartjes met voorbeelden
 • Bekijk ook de meest gebruikte teksten voor 2023 - 2024!

MEEST GEKOZEN Greetz kerstteksten >>

Jullie kerstteksten gaan dan ook over jullie kindje. Kinderen krijgen met kerst ook een kerstkaartje. Een kerstkaart met een leuke kerst tekst voor een kind is net zo leuk als een volwassen kerst kaart voor kinderen. Hou het eenvoudig voor kinderen. Met kerst wordt de geboorte van Jezus gevierd. Veel kerstteksten gaan ook over de geboorte van het kindje Jezus. Hierboven staan een aantal teksten gemaakt met kerstteksten over een kind. Gebruik deze teksten bijvoorbeeld op kaartje.

Kerst tekst kind voor op een kaartje
Kerst tekst kind voor op een kaartje (Greetz.nl)

Kerst tekst kind voor op een kaartje

 • Maar uit de stronk van Isaï schiet een telg op,
  een scheut van zijn wortels komt tot bloei.
 • Daarom zal de Heer zelf u een teken geven: de jonge vrouw is zwanger, zij zal spoedig een zoon baren en hem Immanuel noemen.
 • Een kind is ons geboren,
  een zoon is ons gegeven;
  de heerschappij rust op zijn schouders.
  Deze namen zal hij dragen: Wonderbare raadsman,
  Goddelijke held, Eeuwige vader, Vredevorst.
 • Niet ver daarvandaan brachten herders de nacht door in het veld, ze hielden de wacht bij hun kudde. Opeens stond er een engel van de Heer bij hen en werden ze omgeven door het stralende licht van de Heer, zodat ze hevig schrokken. De engel zei tegen hen: ‘Wees niet bang, want ik kom jullie goed nieuws brengen, dat het hele volk met grote vreugde zal vervullen: vandaag is in de stad van David jullie redder geboren. Hij is de messias, de Heer. Dit zal voor jullie het teken zijn: jullie zullen een pasgeboren kind vinden dat in een doek gewikkeld in een voederbak ligt.’

Kerst tekst kind

Korte kerstwensen voor een kind

 • God heeft hem een plaats gegeven aan zijn rechterhand, hem tot leidsman en redder verheven om de Israëlieten tot inkeer te brengen en hun zonden te vergeven.
 • Hij die de gestalte van God had, hield zijn gelijkheid aan God niet vast, maar deed er afstand van. Hij nam de gestalte aan van een slaaf en werd gelijk aan een mens. En als mens verschenen, heeft hij zich vernederd en werd gehoorzaam tot in de dood – de dood aan het kruis.

De ster die ze hadden zien opgaan ging voor hen uit, totdat hij stil bleef staan boven de plaats waar het kind was. Toen ze dat zagen, werden ze vervuld van diepe vreugde.

 • Dit zal voor jullie het teken zijn: jullie zullen een pasgeboren kind vinden dat in een doek gewikkeld in een voederbak ligt.

Mooie kerstwensen voor kinderen

 • Dat vrede jullie deel mag zijn
  voorspoed, liefde, harmonie
  mogen uren, dagen, maanden
  worden tot een symfonie
 • Het zijn weer donkere dagen,
  maar als jij komt wordt het licht.
  De kerst zal zeker slagen,
  kom toon me je lief gezicht.
 • De wijn wordt ontkurkt, het vlees gebraden.
  Mijn huis is gezellig, ik ben tevree,
  maar de kerstdagen zijn pas echt geslaagd
  met jou erbij. Prik je een vorkje mee?
 • Zachtjes dwarrelen duizenden vlokjes op aarde neer.
  Zich niet bewust van ellende en armoede
  maar vastbesloten om vrede te brengen
  gezelschap aan wie het behoed
  om ’s avonds de kille nachten op te fleuren
  kerstnachten zoals het moet
 • Ik heb gevraagd een vuurwerk te ontsteken
  als teken dat ik heel veel van je hou
  om twaalf uur op oudejaarsavond moet je kijken
  want dat is allemaal speciaal voor jou!

Lange kerst teksten voor kinderen

 • Het zijn weer donkere dagen,
  maar als jij komt wordt het licht.
  De kerst zal zeker slagen,
  kom toon me je lief gezicht.
  Soms zijn er tijden
  die je het liefst zou vermijden
  Dan is het goed om te weten
  dat ik je met kerst niet zal vergeten
  Buiten huilt de wind om het huis.
  Gezelligheid heerst er binnen.
  Komen jullie bij ons langs,
  als we aan het kerstmaal gaan beginnen?

Meer kerstwensen voor een kind

 1. Lieve [naam van het kind], mag jouw kerst gevuld zijn met magie, vreugde en heel veel cadeautjes! Moge de lichtjes van de kerstboom je hart verwarmen en je gezicht doen stralen van geluk.”
 2. “Kleine engel, mag de kerstman je schoentje vullen met lekkernijen en je gezichtje verlichten met een glimlach die de hele dag blijft. Een vrolijk kerstfeest voor jou en je familie!”
 3. “Aan mijn kleine rendier [naam], ik hoop dat je deze kerst net zo sprankelend en betoverend is als de glinsterende sterren aan de hemel. Moge je dagen gevuld zijn met knuffels, lachen en de liefde van de mensen om je heen.”
 4. “Beste [naam van het kind], mag de kerstman al je dromen laten uitkomen en je hart vullen met de opwinding van deze speciale tijd van het jaar. Laat de kerstbellen rinkelen voor jou en je familie!”
 5. “Lieve schat, ik wens je een kerst vol snoepjes, cadeautjes en eindeloos plezier. Moge je dagen gevuld zijn met ondeugende elfjes en verhalen voor het slapengaan. Een schitterende kerst voor de liefste!”
 6. “Aan mijn kleine kerstengel [naam], moge je deze kerstperiode ontdekken hoe bijzonder en geliefd je bent. Laat de kerstlichtjes je pad verlichten en je hart verwarmen. Fijne feestdagen!”
 7. “Klein wonder, mag de magie van de kerstman jouw hart betoveren en je gezichtje laten stralen van geluk. Ik hoop dat je omringd bent door liefde, plezier en de betovering van het seizoen. Vrolijk kerstfeest!”
 8. “Aan [naam], de ster van mijn kerststal, moge je dagen gevuld zijn met liefde, gelach en oneindige vreugde. Laat de kerstman al je wensen in vervulling brengen. Een fonkelende kerst voor de liefste!”
 9. “Lieve [naam], mogen de kerstbellen je vreugde brengen, de kerstboom je wensen vervullen en de kerstman al je verlangens begrijpen. Ik hoop dat je dagen gevuld zijn met knuffels en blijdschap. Prettige feestdagen!”
 10. “Aan mijn kleine rendier [naam], moge je kerst gevuld zijn met avonturen, spelletjes en de vrolijke gezichten van mensen die van je houden. Laat de magie van deze tijd je hart vullen en je dagen verlichten. Fijne kerstdagen!”
 11. “Lieve [naam], ik hoop dat de kerstman je brengt wat je wenst, en dat je dagen gevuld zijn met vrienden, familie en leuke verrassingen. Moge je kerst net zo speciaal zijn als jij bent!”
 12. “Aan mijn kleine sneeuwvlokje [naam], moge je deze kerst genieten van de fonkelende lichtjes, de heerlijke geuren en de warmte van de mensen om je heen. Een magische kerst voor de allerliefste!”
 13. “Klein cadeautje, moge je kerst net zo schitterend zijn als de lichtjes in de boom en gevuld zijn met gelach, knuffels en leuke momenten. Ik wens je een vrolijk kerstfeest en een stralend nieuw jaar!”
 14. “Aan [naam], moge de kerstman je verrassen met de mooiste cadeautjes en je dagen vullen met plezier en avontuur. Laat de kerstmagie je betoveren en je hart verwarmen. Prettige kerstdagen!”
 15. “Lieve [naam van het kind], mag je kerst net zo betoverend zijn als een sprookje, en moge de kerstman al je dromen laten uitkomen. Ik wens je een schitterende kerst vol liefde, vreugde en knuffels.”
 16. “Kleine ster, moge de kerstman je schoentje vullen met leuke verrassingen en je dagen gevuld zijn met de opwinding van de feestdagen. Laat de magie van kerst je verwonderen en je hart vervullen met blijdschap.”
 17. “Aan mijn kleine helper [naam], moge je deze kerstperiode gevuld zijn met ondeugende elfjes, lachende sneeuwpoppen en het geluid van jingle bells. Ik hoop dat je dagen schitterend zijn, net als jij. Fijne feestdagen!”
 18. “Lieve [naam], moge je kerst gevuld zijn met de betovering van de Noordpool, de warmte van knusse dekens en de geur van versgebakken koekjes. Laat de magie van het seizoen je omringen en je hart verwarmen. Prettige kerstdagen!”
 19. “Aan mijn kleine kerstelf [naam], moge je dagen gevuld zijn met plezier, spelletjes en heel veel lekkernijen. Ik wens je een kerst vol vrolijkheid, ondeugende streken en de liefde van de mensen om je heen. Vrolijk kerstfeest!”
 20. “Klein geschenk, moge de kerstman je verrassen met alles waar je van droomt, en moge je dagen gevuld zijn met gelach, knuffels en leuke avonturen. Ik hoop dat je kerst net zo speciaal is als jij bent. Een stralend kerstfeest toegewenst!”

Deze voorbeeldzinnen kunnen dienen als inspiratie om kerstwensen voor kinderen te formuleren. Ze kunnen worden aangepast aan de specifieke situatie en het karakter van het kind om de boodschap nog persoonlijker te maken.

Hierboven staan de leukste en mooiste teksten over een kind. Gebruik deze teksten voor op een kaartje om met kerst te sturen. De teksten kun je overnemen en tijd besparen of naar eigen smaak aanpassen zodat je persoonlijke kerstkaarten maakt.

Veel plezier met het vinden van een prachtige tekst voor de kerst!

Last updated: dinsdag 28 november 2023

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*