Kerst teksten 2023 – 2024

Kerst is voor veel mensen een tijd van samen zijn en bezinning. Familie en vrienden komen samen om kerst te vieren. Samen met het gezin de kerstboom optuigen, kerst teksten van 2023 aan elkaar vertellen en mooie spreuken aan elkaar vertellen. Daarna het eten bereiden voor in de avond, om met het hele gezin aan tafel te zitten. Vrienden en familie worden uitgenodigd om kerst samen te vieren. Wij wensen je veel plezier met het uitzoeken van een prachtige kerstwens.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:
Kerst teksten & Kerstwensen
Alle kerst teksten
Kerstkaarten
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz
 • Kerstteksten, wensen en spreuken!
 • Kerstkaartjes met voorbeelden
 • Bekijk ook de meest gebruikte teksten voor 2023 - 2024!

MEEST GEKOZEN Greetz kerstteksten >>

Je wilt dan ook een leuke uitnodiging sturen naar familie en vrienden. Wat voor een kerst teksten zet je op een kaartje? We leven momenteel in het jaar 2023. Kerst teksten voor 2023 – 2024 zien er weer heel anders uit dan vroeger. Je kunt een kaartje veel mooier aankleden en er een leuke persoonlijke tekst op laten drukken of een mooi plaatje.

Wij hebben een verzameling van de mooiste kerst teksten op deze pagina neergezet. Gebruik deze kerst teksten voor op een kaartje of voor in een gedicht. Jullie kerst kan niet meer stuk.

kerst teksten
Bron afbeelding: Greetz

Kerst teksten voor op een kaartje

 • Ontvang mijn geschenk
  van ware vriendschap en liefde
  zorgzaam ingepakt
  voor een gezond 2024
  gelukkig nieuwjaar gewenst
 • Mijn recept voor 2024
  een lepel geluk, een snuifje succes
  met als hoofdingrediënt
  vrede en samenhorigheid
  gelijk over de wereld verdeeld
 • 31 december
  het einde van de rit
  het nieuwe seizoen staat klaar
  door berg en dal
  op zoek naar liefde en geluk
  een sportief 2024 gewenst
 • Onze kerstwens 2023 – 2024
  gaat over warme vriendschap
  in een sfeer van
  begrip, steun en vertrouwen
  om een nieuw jaar op te bouwen
 • Onze kerst tekst 2023
  Voor een inspirerende kersttijd
  waarin kracht en wijsheid
  zorgen voor een succesvol nieuw jaar
  met een goede gezondheid voorop

Kerstgedichten voor 2023 – 2024

 • Wij wensen jullie fijne dagen toe,
  met de hoop dat 2024 ons allemaal
  geluk en gezondheid zal brengen!
  Een maagdelijk witte agenda
  symbool van een open begin
  ik wil je bij deze vast vragen
  zet mijn naam er hier en daar in
 • Wij wensen jullie voorspoed
  – geen regen, maar zonneschijn
  – geen verdriet, maar vreugd
  – goede gezondheid
  – vriendschap
  In het kort gezegd;
  een gelukkig 2024
 • Wij danken u voor het vertrouwen
  en de aangename samenwerking.
  Wij wensen u Prettige Kerstdagen
 • We wensen je
  een gelukkig jaartje in 2024,
  van kop tot staartje,
  in stap, draf of galop,
  en nog veel er bovenop!

Kerst teksten 2019 - 2020

Nieuwe kerst teksten

Dat het nieuwe jaar
Rijk mag zijn aan
Mooie dagen,
En veel liefde, voorspoed
En geluk mag dragen.
Een nieuw jaar:
Bruisend en sprankelend,
Stralend en schitterend,
Gezond en gelukkig,
Zorgeloos en prachtig.
Het nieuwe jaar komt eraan,
Een fonkelend begin,
In elke ster,
Een sprankel liefde en geluk.

Wij wensen u:
Kriebeltjes in de buik
Engeltjes om je heen
Knuffeltjes in bed
Kaboutertjes in de keuken
Eendjes in het bad
Roze olifantjes op het behang
Maar vooral een fantastisch mooi,
Gezellig en schitterend jaar
xxxx

Feestdagen vol warmte,
licht en gezelligheid,
een jaar van geluk
met veel tijd om te genieten
van de fijne dingen van het leven

Proost op een gezond en zorgeloos nieuw jaar
vol geluk, gezelligheid
en warme vriendschap voor elkaar!

We wensen jullie erg genegen
Zoveel geluk en zegen
Als er zijn druppels in de regen
Een gelukkig en gezond 2024!

Kerstwens wit blauw

Meer kerstwensen voor 2023 – 2024

 1. “Moge deze kerst vol vreugde zijn, de lichten van vriendschap laten schijnen en de warmte van liefde verspreiden. Een vrolijk kerstfeest voor jou en je dierbaren!”
 2. “Laat de magie van Kerstmis je hart verwarmen en je ziel verlichten. Moge de sterren helder schijnen boven je en vrede in je leven brengen. Fijne kerstdagen!”
 3. “In dit feestelijke seizoen wens ik je momenten van liefde, lachen en vreugde. Moge elk kerstlicht een herinnering zijn aan de zegeningen die we delen. Gelukkig kerstfeest!”
 4. “Kerstmis is niet alleen een seizoen, het is een gevoel. Een gevoel van liefde, hoop en samenzijn. Moge deze kerst alle liefde en geluk brengen die je verdient.”
 5. “Kerstmis is als een betoverend sprookje, waarin vrede en goodwill de hoofdrol spelen. Mogen deze dagen gevuld zijn met wonderen en de mooiste momenten met je dierbaren.”
 6. “Een nieuw jaar staat voor de deur, vol ongeschreven bladzijden en onontdekte avonturen. Maar laten we eerst genieten van de warmte en gezelligheid van Kerstmis. Gelukkig kerstfeest en een voorspoedig nieuwjaar!”
 7. “Moge de geest van Kerstmis je huis vullen met liefde, je hart met vreugde en je leven met geluk. Fijne kerstdagen en een stralend nieuwjaar!”
 8. “Kerstmis is de tijd van het jaar waarin we de magie van de jeugd opnieuw ontdekken en de vreugde van het geven ervaren. Moge deze kerst al je dromen laten uitkomen en je hart vervullen met dankbaarheid.”
 9. “In de drukte van het dagelijks leven is Kerstmis een welkome onderbreking, een moment om stil te staan bij wat echt belangrijk is: liefde, vriendschap en familie. Een zalig kerstfeest voor jou en de jouwen!”
 10. “Terwijl de sneeuw zachtjes neerdwarrelt en de lichten fonkelen, laten we stilstaan bij de wonderen van het seizoen. Moge deze kerst gevuld zijn met warmte, vrede en liefde.”
 11. “Een jaar gaat voorbij, en een nieuw jaar staat voor de deur. Maar laten we eerst genieten van de betovering van Kerstmis, waarin herinneringen worden gemaakt en vriendschappen worden versterkt.”
 12. “Kerstmis herinnert ons eraan dat het niet gaat om de cadeautjes onder de boom, maar om de liefde in ons hart. Moge deze liefde zich verspreiden en een lichtpuntje zijn voor iedereen om ons heen.”
 13. “Met de komst van de kerstman brengt hij niet alleen geschenken, maar ook de belofte van hoop en vreugde. Moge jouw kerst gevuld zijn met onvergetelijke momenten en stralende glimlachen.”
 14. “In deze feestelijke tijd van het jaar, laten we dankbaar zijn voor de mensen om ons heen en de zegeningen die we delen. Een zalig kerstfeest voor jou en je geliefden!”
 15. “Kerstmis is als een magisch tapijt dat ons meeneemt naar een wereld van liefde en harmonie. Moge deze magie zich uitstrekken tot ver voorbij de kerstdagen en je het hele jaar door vergezellen.”
 16. “Een nieuw jaar nadert, maar laten we eerst het oude afsluiten met de warmte van kerstlichtjes en de liefde van familie en vrienden. Gelukkig kerstfeest en een stralend nieuwjaar!”
 17. “Te midden van de cadeautjes en festiviteiten, laten we niet vergeten dat de ware betekenis van Kerstmis in het delen van liefde en vriendelijkheid ligt. Moge jouw hart overvloeien van beide.”
 18. “Kerstmis is het seizoen van geven, niet alleen van materiële dingen, maar ook van tijd, aandacht en vriendelijkheid. Moge je genieten van het geven en ontvangen van liefde deze kerst.”
 19. “Terwijl de koude wind buiten waait, laten we binnen de warmte van liefde en samenzijn koesteren. Moge deze kerst je hart vullen met vreugde en je huis met geluk.”
 20. “Kerstmis is de tijd waarin we terugkijken op het afgelopen jaar met dankbaarheid en vooruitkijken naar het nieuwe jaar met hoop. Moge deze kerst je inspireren voor een prachtig nieuw begin.”
 21. “Een kerstboom vol herinneringen, een huis vol gelach, en harten vol liefde. Dat is mijn wens voor jou deze kerst. Geniet van de momenten die ertoe doen.”
 22. “In de stilte van de winter, laten we de rijkdom van de stilte omarmen en de kracht van verbondenheid voelen. Moge deze kerst een tijd van innerlijke vrede en vreugde zijn.”
 23. “Kerstmis is het feest van licht in de duisternis, van vrede te midden van chaos. Moge je licht zijn voor anderen en vrede vinden in je eigen hart. Fijne kerstdagen!”
 24. “Een kerstwens voor jou: moge je omringd zijn door liefde, gevuld zijn met vreugde en gezegend worden met vrede. Een schitterend kerstfeest en een prachtig nieuwjaar!”
 25. “Laat ons de geest van Kerstmis verspreiden, niet alleen door het uitwisselen van cadeautjes, maar ook door het delen van glimlachen, vriendelijkheid en begrip. Fijne kerstdagen voor jou en de jouwen!”
 26. “Te midden van de feestelijkheden en het feestgedruis, laten we de tijd nemen om de stille magie van Kerstmis te ervaren. Moge deze dagen gevuld zijn met sereniteit en liefde.”

Meer kerstwensen en teksten voor 2023 – 2024

Kerstspreuken en kerstteksten hebben de kracht om warmte, vreugde en verbondenheid over te brengen tijdens het feestelijke seizoen. Hier zijn voorbeeldzinnen die je kunt gebruiken om je kerstwensen op een betekenisvolle manier te delen:

 1. “Moge het licht van de kerstster je pad verlichten en de donkere hoekjes van je hart vullen met vreugde en liefde. Een schitterend kerstfeest gewenst!”
 2. “Kerst is de tijd van het jaar waarin harten zich openen als geschenken en vriendschappen worden omhuld met de warmte van liefde. Een liefdevol kerstfeest voor jou en je dierbaren!”
 3. “De kerstboom staat symbool voor vrede en hoop. Laten we deze kerst samen stilstaan bij de zegeningen in ons leven en dankbaar zijn voor de liefde die ons omringt.”
 4. “In de stilte van de winter hoor je vaak het mooiste lied: de melodie van vrede en hoop. Moge deze kerst de harmonie van liefde in je leven brengen.”
 5. “Een kerstkaars brandt niet minder fel als je een andere aansteekt. Laten we dit seizoen samen onze harten verlichten en een warme gloed van medeleven verspreiden.”
 6. “Kerst draait niet om de grootte van de cadeaus, maar om de grootsheid van het hart. Moge jouw hart overvloeien van liefde en geluk deze feestdagen.”
 7. “Tussen het uitpakken van cadeaus en het genieten van feestmaaltijden, laten we niet vergeten om de ware betekenis van kerst te vieren: de geboorte van hoop en liefde.”
 8. “De kerstman brengt niet alleen geschenken, maar ook een boodschap van vreugde en vriendelijkheid. Moge zijn geest van vrijgevigheid ons inspireren om anderen het hele jaar door te helpen.”
 9. “Net zoals elk sneeuwvlokje uniek is, zo is ook elke kerst bijzonder. Moge deze dagen gevuld zijn met speciale momenten en herinneringen die voor altijd bijblijven.”
 10. “Kerstmis is de tijd waarin magie echt lijkt te bestaan. Moge de magie van het seizoen je omringen en je hart vullen met verwondering en vreugde.”
 11. “Een kerstgroet om de belofte van een nieuw begin te vieren. Moge het nieuwe jaar dat voor ons ligt gevuld zijn met vreugde, liefde en welvaart.”
 12. “De geur van versgebakken koekjes en de klanken van kerstliederen vullen de lucht. Moge deze feestelijke geuren en geluiden je huis vullen met een warme en gastvrije sfeer.”
 13. “Kerst is als een prachtig gedicht, geschreven door de liefde en getoond in de decoraties om ons heen. Moge jouw kerstverhaal gevuld zijn met poëzie en geluk.”
 14. “De magie van kerst zit niet alleen in de glinsterende lichtjes, maar ook in de glimlach op het gezicht van een vriend. Moge je dagen worden verlicht door beide.”
 15. “Een kerstwens komt recht uit het hart en landt als een zachte sneeuwvlok. Moge deze wens je verwarmen en je omhullen met de tederheid van het seizoen.”
 16. “Kerst is het feest van geven, niet alleen van materiële zaken, maar ook van liefde, begrip en vriendelijkheid. Moge je overvloedig geven en overvloedig ontvangen.”
 17. “In de drukte van het seizoen herinnert de kerstboom ons eraan om te groeien en ons leven te vullen met licht. Moge je groeien en stralen als de mooiste kerstboom.”
 18. “Een kerstwonder is niet altijd groot en spectaculair; het kan ook verborgen zijn in de eenvoudige momenten van vreugde en dankbaarheid. Moge je vele kleine wonderen ervaren.”
 19. “Kerstmis is als een betoverende reis; laten we samen genieten van elke stap en ons laten leiden door de sterren van hoop en liefde.”
 20. “In deze feestelijke tijd van het jaar zijn we gezegend met de mogelijkheid om liefde te delen en vreugde te verspreiden. Moge je hart overstromen van liefdevolle gedachten en daden.”
 21. “Een fonkelende kerstbal aan de boom herinnert ons eraan dat het de kleine dingen zijn die het leven groots maken. Moge je dagen gevuld zijn met schitterende momenten.”
 22. “Net zoals de sneeuw de wereld bedekt met een witte deken, moge vrede jouw hart omhullen en alle zorgen laten verdwijnen. Een vredevol kerstfeest gewenst.”
 23. “Een kerstkaart is als een muzikaal akkoord van vreugde en hoop. Moge deze boodschap de juiste toon zetten voor een harmonieus en liefdevol kerstfeest.”
 24. “Kerst brengt ons samen, ongeacht de afstand die ons scheidt. Moge deze kerst de brug slaan tussen harten en geliefden dichter bij elkaar brengen.”
 25. “In de dans van de sneeuwvlokken zien we de lichtheid van het bestaan. Moge deze lichtheid je zorgen verjagen en je dagen vullen met speelsheid en vreugde.”
 26. “Kerstavond is als een magisch schilderij, waarin de warme kleuren van liefde en vreugde de hoofdrol spelen. Moge jouw kerstavond een meesterwerk zijn van geluk.”
 27. “Een kerstwens is als een magische spreuk; het heeft de kracht om harten te verwarmen en dromen te vervullen. Moge al je wensen uitkomen deze kerst.”
 28. “De koude winterwind fluistert kerstliederen, terwijl de warme vuren ons uitnodigen om samen te komen. Moge je omringd zijn door de gezelligheid van geliefden.”

Hierboven vind je de mooiste en leuke kerst teksten 2023 – 2024. Deze kerst teksten kunt u eenvoudig kopiëren voor op een kerstkaartje. Het kaartje kunt u bijvoorbeeld sturen naar familie, vrienden, collega’s of naar opa en oma.

Last updated: dinsdag 28 november 2023

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*