Inspirerende kerst teksten

Inspirerende kerstteksten zijn heel leuk om te krijgen tijdens de kerstdagen. Kerst is een mooie tijd. Veel mensen denken met kerst terug aan het afgelopen jaar. Het jaar gaat altijd sneller voorbij dan gedacht en kerst 2023 – 2024 staat zo weer voor de deur. Lees in dit artikel meer over de leukste inspirerende teksten. Veel plezier met het uitzoeken.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:
Kerst teksten & Kerstwensen
Alle kerst teksten
Kerstkaarten
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz
 • Kerstteksten, wensen en spreuken!
 • Kerstkaartjes met voorbeelden
 • Bekijk ook de meest gebruikte teksten voor 2023 - 2024!

MEEST GEKOZEN Greetz kerstteksten >>

Een originele of inspirerende kerst tekst op een kerstkaartje of een mooie kerst spreuk doet veel mensen goed. De donkere dagen voor Kerst zogen ervoor dat je je woning lekker gaat versieren en gezellig in te richten. Leuke versieringen en lichtjes in en rond het huis zorgen voor een inspirerende Kerst. De kerstboom leuk optuigen met verschillende kleuren ballen en slingers hoort daar ook bij. De Kerst zorgt ook voor een samenkomst van de familie. Samen lekker eten en drinken en praten over het afgelopen jaar.

Kerst is de tijd om elkaar een kerstkaartje te sturen. Inspirerende kaartjes en inspirerende kerstteksten zijn leuk om te krijgen. Een inspirerende kerst tekst kan iemand echt een goed gevoel of een steuntje in de rug geven. Hieronder zijn de mooiste en leukste inspirerende teksten te zien die op een kerstkaartje geschreven kunnen worden.

Inspirerende kerst teksten voor op een kaartje
Inspirerende kerst teksten voor op een kaartje. (Greetz.nl)

Inspirerende kerst teksten voor op een kaartje:

 • Wij wensen jullie fijne dagen toe,
  met de hoop dat [jaartal] ons allemaal
  geluk en gezondheid zal brengen!
  Een maagdelijk witte agenda
  symbool van een open begin
  ik wil je bij deze vast vragen
  zet mijn naam er hier en daar in
 • Wij wensen jullie een sprankelend en gezond [jaartal] jaar toe
 • Wij wensen jullie:
  – geen regen, maar zonneschijn
  – geen verdriet, maar vreugd
  – goede gezondheid en
  – vriendschap
  In het kort gezegd;
  een gelukkig [jaartal]

Wij wensen alle vrienden en relaties
Prettige Kerstdagen en een Voorspoedig Nieuwjaar

 • Voor speciale wensen
  Deze mooie wensen:
  Met kerst veel lichtjes en een hagelwit sneeuwtapijt.
  Voor 2024 veel succes en vrolijkheid!

Inspirerende kerst teksten

Gedichten voor een inspirerende kerst

 • Ik heb een vrolijk berichtje
  voor als het donker wordt
  hier is een helder lichtje
  al brandt het nog zo kort
 • Een lief woord
  En een vrolijk gedicht
  Speciaal met kerstwensen
  Aan jou gericht!
 • Een lichtje
  in een donkere tijd
  is iets dat warmte geeft
  en je hart verblijdt
 • Al slijt de deurmat niet van je bezoekjes
  en lopen we bij jou ook zelden aan
  toch blijft de band die tussen ons gegroeid is
  voor altijd als een warm gevoel bestaan
Merry christmas
Bron: Greetz

Spreuken voor een inspirerende kerst

 • Vrede brengen is vrede ontvangen.
  één lichtje is sterker dan alle duisternis van de wereld.
  Een sterretje met een blij bericht,
  “kerstmis is in zicht”
  Lichtjesfeest: dat is kerst het allermeest.
  Jij zou het als een kerstengel erg goed doen,
  vandaar deze kerstgroetjes en een dikke zoen.
 • Wij wensen jou een jaar met elke dag zon
  en alleen maar positieve dingen als dat eens even kon.
  Veel liefde, vriendschap, gezondheid en geluk,
  dan kan je nieuwe jaar zeker niet meer stuk!
 • Stap boordevol vertrouwen in het splinternieuwe jaar
  maak elke dag een tikkeltje bijzonder
  Voor iedereen het beste- het mooiste wat er is
  en telkens weer een ander prachtig wonder
 • Ik wens je een jaar
  als een alfabet
  met alle letters van A tot Z
  van Arbeid, Blijheid, Creativiteit
  tot Zegen, Zon en Zaligheid

Meer inspirerende kerstteksten

Kerst is een tijd van vreugde, liefde en reflectie. Het is het seizoen waarin we samenkomen met vrienden en familie om de warmte van gezelschap te delen en dankbaarheid te tonen voor wat we hebben. Inspirerende kerstwensen kunnen de magie van het seizoen versterken en een bron van hoop en motivatie bieden. Hier zijn enkele voorbeeldzinnen die je kunt gebruiken om je kerstgroeten een inspirerende touch te geven:

 1. “Moge deze kerst je hart vullen met de liefde die de geboorte van Christus symboliseert en moge het nieuwe jaar je pad verlicht met hoop en vreugde.”
 2. “In het licht van de kerstster wens ik je momenten van sereniteit, vreugde en liefde. Moge de betekenis van Kerstmis je inspireren om te streven naar vrede in je hart en in de wereld om je heen.”
 3. “Kerst herinnert ons eraan dat we allemaal sterren zijn die schijnen in het donker. Moge je deze feestdagen stralen met vriendelijkheid, mededogen en liefde.”
 4. “Laat ons deze kerst beseffen dat het grootste geschenk niet in materialistische dingen ligt, maar in de liefde die we delen. Moge je hart overstromen met liefde en vrede.”
 5. “Net zoals de drie wijzen de ster volgden naar de geboorteplaats van Jezus, mogen ook wij het licht van vriendelijkheid en compassie volgen. Een stralende kerst en een gezegend nieuwjaar.”
 6. “In de stille nacht van Kerstmis, laat de vrede van het seizoen je ziel verwarmen. Moge je hoop vinden in het nieuwe jaar en de moed om je dromen na te streven.”
 7. “Kerst is het perfecte moment om te reflecteren op het afgelopen jaar, onze zegeningen te tellen en onze harten te openen voor anderen. Moge je een feest van liefde ervaren.”
 8. “De magie van Kerstmis ligt niet alleen in de geschenken die we ontvangen, maar in de liefde die we geven. Moge je hart deze feestdagen overvloeien van vrijgevigheid en warmte.”
 9. “Kerst is een tijd van hoop, een tijd van geloof, een tijd van liefde. Moge je geloof in jezelf groeien, je hoop onbreekbaar zijn en je liefde onvoorwaardelijk.”
 10. “Laat ons deze kerst de sterren tellen in plaats van de problemen. Elk lichtpuntje herinnert ons eraan dat zelfs in de donkerste nacht er altijd hoop is. Een betoverende kerst en een schitterend nieuwjaar.”
 11. “Net zoals de sneeuw de wereld bedekt met een deken van puurheid, moge de liefde van Kerstmis je hart bedekken en je ziel verlichten. Fijne feestdagen!”
 12. “Kerst is het seizoen waarin we onze harten openen voor anderen. Moge je deze feestdagen gevuld zijn met warme momenten, oprechte glimlachen en onvergetelijke herinneringen.”
 13. “In de stilte van de kerstnacht, hoor de echo’s van vrede en hoop. Moge deze melodie je begeleiden naar een nieuw jaar vol mogelijkheden en vervulling van dromen.”
 14. “Kerst herinnert ons eraan dat zelfs in de koudste winter, warmte te vinden is in de genegenheid van vrienden en familie. Moge je hart verwarmd worden door de liefde om je heen.”
 15. “Laat de geest van Kerstmis je leiden naar een wereld van vriendelijkheid en begrip. Moge je de ware betekenis van het seizoen vinden en het delen met degenen die je liefhebt.”
 16. “De kerstboom staat symbool voor vrede en hoop. Moge je leven worden versierd met momenten van vreugde en liefde, net zoals de takken van de kerstboom versierd zijn met kleurrijke ballen.”
 17. “Kerst brengt een sfeer van verwondering en magie met zich mee. Moge je die magie ervaren en laten groeien in het komende jaar. Een betoverende kerst en een sprankelend nieuwjaar.”
 18. “Kerst is niet alleen een seizoen, maar een gevoel van liefde en samenhorigheid. Moge je hart gevuld zijn met de geest van Kerstmis en moge het licht van vrede je pad verlichten.”
 19. “In deze feestelijke tijd van het jaar, laten we dankbaar zijn voor de zegeningen en vreugde die we delen. Moge je hart overlopen van dankbaarheid en moge je liefde vermenigvuldigen.”
 20. “Net zoals de kaarsen op de kerstkrans het licht verspreiden, moge je goedheid en vriendelijkheid verspreiden waar je ook gaat. Een stralende kerst en een hoopvol nieuwjaar.”
 21. “Kerst is een tijd van geven, niet alleen van cadeaus, maar van liefde, aandacht en vriendelijkheid. Moge je vrijgevig zijn in je daden en overvloedig in je liefde.”
 22. “Kerst herinnert ons eraan dat zelfs in de donkerste nacht, er een ster is die ons de weg wijst. Moge het licht van hoop en geloof je pad verlichten naar een stralende toekomst.”
 23. “Terwijl de sneeuwvlokken naar beneden dwarrelen, moge je hart worden gevuld met vreugde en je ziel met rust. Moge deze kerst een tijd van vrede en liefde zijn.”
 24. “Laat ons deze kerst een moment nemen om stil te staan bij degenen die het minder fortuinlijk hebben. Moge onze liefdadigheid en medeleven het verschil maken in hun leven.”
 25. “Kerst is een tijd van wonderen, groot en klein. Moge je openstaan voor de magie om je heen en moge je zelf een bron van verwondering zijn voor anderen.”
 26. “Net zoals de herders de ster volgden naar de stal, moge je ook de leiding vinden naar de vervulling van je dromen. Een gezegende kerst en een voorspoedig nieuwjaar.”

Hierboven vind je de mooiste en leukste inspirerende zinnen voor op een kerstkaartje voor 2023 – 2024. Je kunt deze teksten gebruiken om op een kerstkaartje te schrijven. Ook kun je de teksten gebruiken als inspiratiebron voor het schrijven van een eigen kerstkaartje. Een kerstkaartje met een toepasselijke tekst is leuk om te geven en te krijgen!

Mis je een tekst? Reageer dan hieronder.

Last updated: maandag 27 november 2023

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*