Prettige kerst teksten

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:
Kerst teksten & Kerstwensen
Alle kerst teksten
Kerstkaarten
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Wat is een kerst zonder kerstkaartje? Veel mensen sturen iemand een kaartje met de tekst ‘prettige kerstdagen’ erop. Kerst is een hele mooie tijd. Samen met familie, vrienden of collega’s heerlijk genieten van het eten en het drinken. In dit artikel kom je enkele prachtige kerstwensen, spreuken en teksten tegen die leuk zijn om iemand een prettige kerst toe te wensen.

 • Kerstteksten, wensen en spreuken!
 • Kerstkaartjes met voorbeelden
 • Bekijk ook de meest gebruikte teksten voor 2023 - 2024!

MEEST GEKOZEN Greetz kerstteksten >>

Op deze pagina staan een aantal leuke en mooie kerst teksten die je kunt gebruiken om elkaar prettige kerst te wensen. Gebruik de teksten gratis op een kerstkaartje! De donkere dagen voor kerst nodigen echt uit om je woning gezellig en knus te maken. Veel mensen doen dat dan ook. Iedereen wil vrienden en familie een prettige kerst wensen.

Veel mensen vinden het lastig om de juiste tekst op een kerstkaartje te schrijven. Hier vind je de voorbeelden waarmee u anderen een fijne kerst kunt wensen.

Prettige kerst teksten voor op een kaartje
Prettige kerst teksten voor op een kaartje

Prettige kerst teksten voor op een kaartje

 • Fijne feestdagen
  Gelukkig Kerstfeest
  Zalig Kerstfeest
  Vrolijk Kerstfeest
  Fijn Kerstfeest
 • Ik heb een vrolijk berichtje
  voor als het donker wordt
  hier is een helder lichtje
  al brandt het nog zo kort

Een lief woord
En een vrolijk gedicht
Speciaal met kerstwensen
Aan jou gericht!

 • Een lichtje
  in een donkere tijd
  is iets dat warmte geeft
  en je hart verblijdt

Prettige kerst gedichten voor 2023 – 2024

 • Al slijt de deurmat niet van je bezoekjes
  en lopen we bij jou ook zelden aan
  toch blijft de band die tussen ons gegroeid is
  voor altijd als een warm gevoel bestaan
 • Voor mij wordt deze kerst wel heel bijzonder
  heel langzaam kleurt mijn grijze hemel blauw
  het heeft voor mij iets van een heel groot wonder
  en dat komt helemaal alleen door jou!

Prettige kerst tekst (1)

Korte prettige kerstwensen

 • Wij wensen je prachtige, sfeervolle en gezellige kerstdagen
 • Kerstklokje klingel, klingel maar zacht, dit is de kerst die ik verwacht
 • Geen getreur want het is Kerstmis, iedereen is blij dus jij hoort er zeker bij
 • Kerstmis is die magische deken van warmte om je heen, fijne dagen!
 • Laat het wonder van de kerst je huis verwarmen, fijne kerstdagen!
Prettige kerstwensen

Ik wens jullie een kerst vol vrede
en een jaar zonder verdriet of tegenslag.
Mogen de dagen, weken, maanden
gevuld zijn met liefde en een lach.
Een boom met ballen en slingers
en lichtjes zij aan zij
Allemaal bedoelt voor dat ene kerstengeltje
Want dat ben jij!

Een lichtje
in een donkere tijd
is iets dat warmte geeft
en je hart verblijdt
De kerstboom staat te flonkeren
Met zijn lichtjes in het kristal
Wij heffen ons glas en we
hopen dat het jullie goed gaan zal!

Meer prettige kerst teksten en spreuken

 1. “Moge dit kerstfeest gevuld zijn met lichtjes, gelach en liefde. Prettige kerstdagen en een schitterend nieuwjaar gewenst!”
 2. “In deze betoverende tijd van het jaar stuur ik je mijn hartelijke kerstgroeten. Moge je omringd zijn door warmte en liefde. Prettige kerstdagen!”
 3. “Kerstmis is het seizoen van geven en delen. Ik wens je overvloedige vreugde, vrede en liefde. Prettige kerstdagen en een voorspoedig nieuwjaar!”
 4. “Moge de magie van Kerstmis je hart verwarmen en het nieuwe jaar brengen met hoop en optimisme. Prettige kerstdagen en een schitterend 2024!”
 5. “Tijdens deze feestelijke dagen stuur ik je de warmste wensen voor een vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar. Moge je omringd zijn door liefde en gezelligheid.”
 6. “Kerstmis is de tijd van het jaar waarin vriendschappen worden gevierd en liefde wordt gedeeld. Prettige kerstdagen en een stralend nieuwjaar gewenst!”
 7. “Moge het fonkelen van de kerstlichtjes je hart verlichten en je huis vullen met warmte. Prettige kerstdagen en een voorspoedig nieuwjaar!”
 8. “Ik hoop dat deze kersttijd je mag vervullen met vreugde, en dat het nieuwe jaar je kansen en avonturen brengt. Prettige kerstdagen en een schitterend 2024!”
 9. “Kerstmis is de tijd om liefde te delen en vreugde te verspreiden. Ik wens je een feestelijk seizoen vol gezelligheid en warmte. Prettige kerstdagen!”
 10. “Moge de geest van kerst je hart raken en je ziel verlichten. Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar vol vreugde gewenst!”
 11. “Kerst is meer dan alleen cadeautjes en lichtjes. Het is een tijd van liefde en samenzijn. Prettige kerstdagen en een voorspoedig nieuwjaar vol liefdevolle momenten!”
 12. “Tijdens deze kerstdagen wens ik je momenten van vreugde, liefde en geluk. Prettige kerstdagen en een schitterend nieuwjaar gewenst!”
 13. “Moge de kerstster je pad verlichten en je naar een jaar vol succes en vreugde leiden. Prettige kerstdagen en een voorspoedig nieuwjaar!”
 14. “Kerstmis is het perfecte moment om waardering te tonen voor degenen die we liefhebben. Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar vol gezondheid en voorspoed!”
 15. “Moge de vreugde van kerst je hart verwarmen en het nieuwe jaar je dromen vervullen. Prettige kerstdagen en een schitterend 2024!”
 16. “Kerstmis brengt ons bij elkaar en herinnert ons aan de waarde van liefde en samenzijn. Prettige kerstdagen en een voorspoedig nieuwjaar vol bijzondere momenten!”
 17. “Ik wens je een kerst vol warmte, gezelligheid en liefde. Prettige kerstdagen en een schitterend nieuwjaar gewenst!”
 18. “Moge de betovering van kerst je hart beroeren en het nieuwe jaar je hoop en vreugde brengen. Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!”
 19. “Kerstmis is de tijd om te koesteren wat echt belangrijk is. Prettige kerstdagen en een voorspoedig nieuwjaar vol liefdevolle momenten!”
 20. “Moge deze kerst gevuld zijn met warmte, vreugde en dierbare momenten. Prettige kerstdagen en een schitterend 2024 gewenst!”

Of je nu kiest voor een formele toon, een informele benadering of een mix van beide, het belangrijkste is dat je prettige kerstwensen uiten wat je voor de ander wenst: een feestelijke tijd vol warmte, liefde en vreugde. Gebruik deze voorbeeldzinnen als inspiratie om je eigen unieke boodschap te delen tijdens deze bijzondere tijd van het jaar.

Hierboven zie je de meest gebruikte prettige kerst teksten voor 2023 – 2024. Deze teksten kan je gebruiken om een kerstkaartje mee te schrijven. Met kerst wens je iedereen toch fijne dagen toe? Iedereen vindt het leuk om een fijne kerst toegewenst te krijgen.

Last updated: dinsdag 28 november 2023

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*