Kerst tekst opa en oma

De meeste mensen vieren kerst met hun opa en oma. Het is heel gezellig wanneer ze er zijn. Het voelt heel vertrouwd en het heeft altijd iets nostalgisch. Samen kerst teksten lezen aan tafel. Lekker eten, drinken en lachen. Met kerst stuur je ook een kerstkaart naar je opa en oma. Bekijk in dit artikel leuke teksten voor opa en oma voor deze periode.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:
Kerst teksten & Kerstwensen
Alle kerst teksten
Kerstkaarten
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz
 • Kerstteksten, wensen en spreuken!
 • Kerstkaartjes met voorbeelden
 • Bekijk ook de meest gebruikte teksten voor 2023 - 2024!

MEEST GEKOZEN Greetz kerstteksten >>

Opa en oma zullen zelf ook altijd een kaartje sturen. Kerst is een feest van gezelligheid en liefde. Je wilt met kerst mensen om je heen die je lief hebt. Opa en oma horen daar zeker bij. Het zijn vaak rustige mensen die lekker in een hoekje bij de open haard zitten. Ze kletsen af en toe gezellig mee en zorgen voor een ontspannen sfeer. Het zou dan ook echt een gemis zijn als je grootouders er niet bij zijn.

Stuur ze dan een extra leuk kaartje. Hieronder staan een aantal leuke teksten en gedichten die je dan kunt gebruiken.

Kerst tekst opa en oma voor op een kaartje
Kerst tekst opa en oma voor op een kaartje (Greetz.nl)

Kerst tekst opa en oma voor op een kaartje

 • Fijne feestdagen
  Gelukkig Kerstfeest
  Zalig Kerstfeest
  Vrolijk Kerstfeest
  Fijn Kerstfeest
 • Ik heb een vrolijk berichtje
  voor als het donker wordt
  hier is een helder lichtje
  al brandt het nog zo kort
 • Een lief woord
  En een vrolijk gedicht
  Speciaal met kerstwensen
  Aan jou gericht!
 • Een lichtje
  in een donkere tijd
  is iets dat warmte geeft
  en je hart verblijdt
 • Wij wensen jullie prachtige, gezellige kerstdagen
  en een gezond en voorspoedig nieuwjaar!

Voor opa en oma

 • Wij wensen jullie een vrolijk eind en een goed begin
  Een heel nieuw jaar volkomen naar je zin
 • Het oude jaar vol harde noten
  wordt met champagne overgoten
  wij wensen jullie echt waar
  een gelukkig en gezond nieuwjaar
 • Alles wat ik voor kerst wil is niet met geld te koop
 • Sterretjes twinkelen,
  kerstballen rinkelen,
  duizenden engeltjes op een rij,
  de liefste die ben jij!
 • Een lief woord,
  een vrolijk gedicht ,
  met kerstwensen aan jou gericht

Kerst met opa en oma

Nieuwe kerst teksten opa en oma

 • Deze kerst heb ik niets te wensen, ik heb jou!
 • Samen op weg naar een succesvol jaar
 • Een boom met ballen en slingers
  en lichtjes zij aan zij
  Allemaal bedoelt voor dat ene kerstengeltje
  Want dat ben jij!
 • Een lichtje
  in een donkere tijd
  is iets dat warmte geeft
  en je hart verblijdt
  De kerstboom staat te flonkeren
  Met zijn lichtjes in het kristal
  Wij heffen ons glas en
  We hopen dat het jullie goed gaan zal!

Meer kerstwensen voor opa en oma (grootouders)

 1. “Aan mijn lieve grootouders, jullie zijn de sterren aan mijn kersthemel. Moge deze feestdagen gevuld zijn met jullie liefde, warmte en de kostbare momenten die we samen delen.”
 2. “Oma en opa, jullie liefde is als een tijdloze melodie die ons leven verrijkt. Moge deze kerst gevuld zijn met gezondheid, geluk en de blijvende vreugde van jullie aanwezigheid.”
 3. “Fijne kerstdagen aan de grootouders die elke kerst als een sprookje maken. Moge jullie dagen gevuld zijn met knusse momenten, lachende gezichten en de magie van familie.”
 4. “Aan de grootouders die altijd een speciale plaats in mijn hart hebben, een vrolijk kerstfeest gewenst. Moge deze tijd van het jaar jullie huis vullen met warmte en vreugde.”
 5. “Oma en opa, jullie zijn als de kerstengelen die over ons waken. Moge jullie kerst gevuld zijn met rust, liefde en de voldoening van een leven vol dierbare herinneringen.”
 6. “Voor mijn geliefde grootouders, deze kerst wens ik jullie niet alleen vreugde en vrede, maar ook de erkenning van de onmetelijke liefde die jullie aan onze familie geven.”
 7. “Oma en opa, jullie zijn als de wortels van onze familieboom, stevig verankerd en vol liefde. Moge deze kerst de vruchten dragen van de banden die we delen en de momenten die we koesteren.”
 8. “Aan de grootouders die ons altijd hebben laten voelen dat kerst een magische tijd is, wens ik een magische kerst. Moge deze dagen gevuld zijn met de betovering van familie en samenzijn.”
 9. “Vrolijke kerst, lieve grootouders! Mogen de lichtjes van het seizoen niet alleen jullie huis verlichten, maar ook jullie harten met warmte en geluk.”
 10. “Oma en opa, elke kerst herinnert me eraan hoe gezegend ik ben met grootouders zoals jullie. Moge deze dagen gevuld zijn met liefde, gezondheid en de vreugde van samenzijn.”
 11. “Aan de grootouders die de ware betekenis van kerst belichamen, een warme en liefdevolle kerst toegewenst. Moge jullie dagen gevuld zijn met de eenvoudige vreugde van familie en liefde.”
 12. “Grootouders, jullie zijn als de kaarsen die onze kerst verlichten met warmte en glans. Moge deze feestdagen jullie huis vullen met gezelligheid en jullie harten met liefde.”
 13. “Voor de grootouders die altijd een glimlach op ons gezicht toveren, zelfs op de koudste dagen. Moge jullie kerst net zo warm zijn als jullie liefde voor ons.”
 14. “Oma en opa, jullie zijn de kersthelden van mijn jeugdherinneringen. Moge deze kerst net zo magisch zijn als de momenten die we samen hebben gedeeld.”
 15. “Aan de grootouders die de kunst van onvoorwaardelijke liefde hebben gemasterd, wens ik een kerst vol liefde, knuffels en de magie van familie.”
 16. “Grootouders, jullie zijn de gouden draden in het weefsel van onze familiegeschiedenis. Moge deze kerst een nieuw hoofdstuk van liefde en geluk brengen in het boek van onze herinneringen.”
 17. “Voor de grootouders die altijd een luisterend oor en een warm hart hebben, een kerst vol vreugde en liefde gewenst. Moge deze dagen jullie huis vullen met gelach en harmonie.”
 18. “Oma en opa, jullie zijn als de kerstballen die glans toevoegen aan onze familieboom. Moge deze kerst net zo schitterend zijn als de liefde die jullie met ons delen.”
 19. “Aan de grootouders die weten hoe ze elke kerst speciaal moeten maken, een feest vol warmte, gezelligheid en liefde. Moge deze dagen gevuld zijn met licht en geluk.”
 20. “Grootouders, jullie zijn de ware kerstlegendes in ons leven. Moge deze kerst een ode zijn aan de liefde die jullie ons hebben gegeven en blijven geven.”
 21. “Oma en opa, jullie zijn de gidsen van onze familie, de wijzen die ons de weg wijzen. Moge deze kerst gevuld zijn met vreugde en vrede, precies zoals jullie verdienen.”
 22. “Aan mijn geliefde grootouders, jullie liefde is het mooiste geschenk dat ik ooit heb gekregen. Moge deze kerst gevuld zijn met de warmte van familie en de tederheid van jullie omhelzingen.”
 23. “Voor de grootouders die altijd geloven in de magie van kerst, moge deze kerst net zo betoverend zijn als de liefde die jullie voor ons koesteren.”
 24. “Oma en opa, jullie zijn als de engelen die onze kerstnachten bewaken. Moge jullie dagen gevuld zijn met geluk, gezondheid en de liefde die jullie zo vrijgevig met ons delen.”
 25. “Aan de grootouders die de pilaren van onze familie vormen, een kerst vol warmte, genegenheid en de zoete herinneringen die we samen creëren.”

Deze voorbeeldzinnen zijn bedoeld om inspiratie te bieden voor kerstwensen aan grootouders. Ze weerspiegelen de diepe waardering en liefde die we voelen voor de speciale rol die grootouders in ons leven spelen, vooral tijdens de feestdagen.

Hierboven vind je de leukste en mooiste teksten voor je opa en oma. Gebruik deze teksten om een kerstkaart te sturen. Verras ze met een leuke kerst tekst op een kerstkaartje. De kerst teksten worden door veel mensen gebruikt als inspiratie om een eigen tekst te schrijven.

Neem gerust contact met ons op als je leuke informatie wilt toevoegen, bijvoorbeeld een unieke tekst of misschien een opmerking/correctie doorvoeren?

Last updated: dinsdag 28 november 2023

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*