Kerst teksten en gedichten

Kerst is één van de mooiste tijden in het jaar. Gezellig samen met de familie rond de tafel. Lekker eten en drinken, genieten van elkaar en van de mooie kerst teksten, gedichten en spreuken. Kerst is een tijd van en voor de familie. Veel plezier met het uitzoeken van een prachtige kerstwens.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:
Kerst teksten & Kerstwensen
Alle kerst teksten
Kerstkaarten
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz
 • Kerstteksten, wensen en spreuken!
 • Kerstkaartjes met voorbeelden
 • Bekijk ook de meest gebruikte teksten voor 2023 - 2024!

MEEST GEKOZEN Greetz kerstteksten >>

Kerst is ook het om leuke kerstteksten en gedichten te lezen en voor te lezen aan de kinderen. Deze leuke teksten kun je ook versturen op een kerstkaartje. Kerst is een christelijk feest, met kerst wordt de geboorte van Jezus in Nazareth gevierd.

Op deze pagina vind je een aantal leuk kerst teksten en gedichten die je kunt gebruiken voor op een kerstkaartje voor kerst. Ze zijn heel leuk om te krijgen. De teksten kun je als voorbeeld gebruiken om een kerstkaartje mee te schrijven.

kerst teksten en gedichten voor op een kaartje
Kerst teksten en gedichten voor op een kaartje (Greetz.nl)

Kerst teksten en gedichten voor op een kaartje

 • De stilte van kerst
  maakt ons oprecht dankbaar voor
  het voorbije jaar
  het onbekende van nieuwjaar
  geeft hoop met God in ons midden
 • De hemel is bezaaid met gouden sterren,
  die blinken in het schijnsel van de maan.
  Maar het allermooiste van die vele lichtjes
  zie ik nog altijd in jouw ogen staan
 • Eén dag in de wolken geeft je een zalig gevoel.
  Zo wensen wij jullie 365 zalige dagen toe.
  Vrolijk kerstfeest en gelukkig nieuwjaar
 • Wij wensen je een vrolijke kerst vol warmte en licht
  dan kan die niet meer stuk
  en voor het nieuwe jaar
  gezondheid, plezier en veel geluk

Kerst teksten en gedichten

Kerstwensen gedichten

With all good wishes for Christmas
and every happiness
in the coming year
from [naam]

Aan onze kerstboom
hangt voor jou
heel stil tussen het groen
naast een grote ster
ook een lieve vredeswens
we wensen je ’n Zalige kerst
en een positief nieuwjaar!

Als de kerst bel klinkt
en de kerstman swingt
de kerstroos bloost
brengen wij onze toost

Meer kerstgedichten en teksten

In de stille nacht, vol sterrenpracht, verspreidt de kerst zijn warme licht. Een tijd van vreugd, een feestgedicht, waarin de liefde is wat telt, en lacht.

Onder de kerstboom, glinsterend en fijn, liggen cadeaus met een lintje zo klein. Een symfonie van vrede en geluk, verpakt in papier, als een stille ruk.

De kaarsen dansen in de vensterbank, hun vlammetjes dansen, een sprank. Een magische gloed, een sfeer zo puur, Kerstmis, een tijd van warm avontuur.

In elke sneeuwvlok een wens verborgen, voor een nieuw jaar, een morgen. Een deken van wit bedekt het land, kerstmis brengt vreugde, hand in hand.

Samen rond de tafel, vol lekkernij, de geur van gebraad en een knapperig stukje erbij. Een toost op gezondheid en een goed gemoed, de kerst brengt ons samen, zoals het moet.

Onder de mistletoe, een liefdevolle zoen, de lucht gevuld met belletjes, elk een festoen. Een lach, een omhelzing, een hart vol hoop, kerstmis verbindt, als een onzichtbare koordknoop.

Op de straten twinkelende lichtjes, een kleurrijk schouwspel, als kerstgedichtjes. De huizen versierd, de ramen verfraaid, de wereld lijkt mooier, als een sprookjesblaad’.

In de koude nacht, warmt de liefde ons op, als een kerstkaarsje, een vurige top. De sterren aan de hemel stralen fel, kerstmis is meer dan cadeaus, het is vertel.

Een kerstwens zweeft door de lucht, als een vogel die fluit in de avondzucht. Moge vrede en vreugde de wereld omarmen, de kerstman zijn slee vol geluk verwarmen.

Onder de kerstster, helder en groot, komt samen wat liefde in zich sloot. Een familie, vrienden, hand in hand, de kerst brengt eenheid in ons land.

In de sneeuwvlokken glinsteren dromen, van vrede op aarde en warme stromen. Een lichtje in de duisternis van het jaar, kerstmis brengt hoop, keer op keer.

Een kerstboom versierd met ballen en licht, straalt in de woonkamer, een feestgezicht. Kerstliedjes klinken, een melodie zo fijn, samen zingen we, groot en klein.

Onder de kerstnacht, een stil gebed, voor hen die afwezig zijn, maar nooit vergeten. De kaarsjes branden, een herinnering zo zacht, kerstmis verbindt, in donkere nacht.

Een kerstgroet in de brievenbus gevonden, met warme woorden, in kleuren verbonden. Een kaart vol liefde, een glimlach zoet, kerstmis is delen, dat is het goede.

In de haard knettert het hout, de warmte verspreidt zich, het voelt zo vertrouwd. Een kopje warme chocolademelk in de hand, kerstmis is genieten, door het hele land.

Buiten dwarrelen sneeuwvlokken zacht, bedekken de wereld, een winters pracht. Voetsporen in de sneeuw, een spoor van geluk, kerstmis brengt vreugde, een kostbaar stuk.

Op de drempel van het nieuwe jaar, kijken we terug, maar vooral vooruit, klaar. Met hoop in het hart en liefde als raad, kerstmis is meer dan een feest, het is de daad.

Dus laten we proosten, op wat komen gaat, op liefde en vrede, op elke straat. In deze kersttijd, een boodschap puur, moge kerstmis brengen, wat ons leven verduur.

De kerst teksten en kerst gedichten hierboven kun je gebruiken voor het schrijven van kerstkaartjes bij de cadeaus. De teksten mag je rechtstreeks overnemen voor op het kerstkaartje. Het delen van dit artikel stellen wij erg op prijs. Zo kunnen we het artikel nog beter gaan maken.

Last updated: dinsdag 28 november 2023

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*