Kerstkaart ziekte

Ziekte tijdens de Kerst is niet leuk. Kerst staat in het teken van liefde, vriendschap, familie en gezondheid. Iedereen wil gezond zijn, als je dan toch ziek bent met kerst is dat niet leuk. Met kerst wil je gezellig met familie en vrienden eten, lachen en leuk doen en alles behalve ziek zijn. Je zit dan niet echt te wachten op een vrolijke kerst. Bekijk op deze pagina enkele prachtige kerstwensen en heb je de mogelijkheid om bij de specialist een prachtige kaart te laten maken.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:
Kerst teksten & Kerstwensen
Alle kerst teksten
Kerstkaarten
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz
 • Kerstteksten, wensen en spreuken!
 • Kerstkaartjes met voorbeelden
 • Bekijk ook de meest gebruikte teksten voor 2023 - 2024!

MEEST GEKOZEN Greetz kerstteksten >>

Stuur een kerstkaart om de zieke iets op te vrolijken of om sterkte te wensen. Veel mensen weten dan niks te zeggen en sturen dan maar niks, maar juist zieke mensen vinden het geweldig om wat te krijgen. Hierboven staan de mooiste en liefste teksten voor iemand die een ziekte heeft tijdens kerst.

Je kunt de teksten letterlijk kopiëren, maar aanpassen kan natuurlijk ook. Je kunt er wellicht een aantal persoonlijke elementen in verwerken.

Kerstkaart ziekte voor op een kaartje
Bron afbeelding: Greetz

Kerstkaart ziekte voor op een kaartje.

 • Gelukkig Kerstfeest, en veel beterschap gewenst.
  Ondanks je ziekte toch een zalig Kerstfeest gewenst
  Beterschap, je zult snel opknappen ik wens je een vrolijk Kerstfeest
  Ondanks je ziekte wens ik je een fijn Kerstfeest
  sterkte met het herstel en een gelukkig nieuwjaar
  Alle goeds in het nieuwe jaar, het allerbeste en sterkte met je gezondheid.
  Alle goeds voor [jaartal] en veel sterkte gewenst.
  Ondanks je ziekte wensen wij jou een knallend uiteinde en een spetterend begin

Veel sterkte met je ziekte, de beste wensen voor [jaartal]
De beste wensen voor het nieuwe jaar, sterkte met je gezondheid en herstel

 • We hopen dat je veel kracht krijgt
  om de donkere wolken weg te blazen
  zodat de zon je kan verwarmen! We hopen dat je toch nog een fijne kerst hebt
 • Mijn gedichtje is heel kort
  ik hoop dat je gauw beter wordt, wij wensen je een prettige kerst

Kerstwensen zieke mensen

Een lach en wat zonneschijn,
laten alle zorgen gauw weer verdwijnen
hopelijk gaat voor jou
de zon weer heel snel schijnen. Een fijne kerst gewenst

Ook al zit ’t even tegen
blijf vertrouwen in jezelf
blijf geloven in goede dingen
je herstel komt dan vanzelf

Veel beterschap! Ga samen met je gezin lekker genieten van de kerst

Van mij een warme wens,
en een groet om op te beuren.
Ik wens je een spoedig herstel
met een kaartje om op te fleuren!
Een fijne kerst gewenst

Kerstwensen bij ziekte

 1. “In deze feestelijke tijd van het jaar, waarin de lichten fonkelen en vreugde in de lucht hangt, sturen we je onze meest oprechte kerstwensen. Moge deze boodschap van hoop en liefde je omringen en je herinneren aan de kracht van genezing. Beterschap gewenst en een gezegend kerstfeest!”
 2. “Kerst is een tijd van wonderen, en we hopen dat een vleugje van dat wonder jouw kant op komt, brengend met zich mee genezing en kracht. Beterschap, lieve vriend. Moge deze kerst je omringen met de warmte van liefde en de zegeningen van gezondheid.”
 3. “Terwijl de sneeuwvlokken zachtjes neerdalen en de geur van kerstbomen de lucht vult, sturen we je onze warmste kerstgroeten. Moge dit seizoen van vreugde en hoop je omringen met helende energie. Beterschap en een vreugdevol kerstfeest!”
 4. “Kerstlichtjes schijnen helder, zelfs in de donkerste dagen. Moge het licht van deze feestelijke tijd je pad verlichten naar een spoedig herstel. Onze gedachten zijn bij jou, en we wensen je beterschap en een vredig kerstfeest.”
 5. “Tijdens deze magische dagen van kerst, sturen we je niet alleen onze gebruikelijke wensen van vreugde en vrede, maar ook onze oprechte wensen voor genezing en herstel. Moge je snel de kracht vinden om weer op te staan en te stralen als de sterren aan de kersthemel.”
 6. “Kerst brengt vaak een gevoel van samenhorigheid en liefde. Hoewel je misschien fysiek afwezig bent, voel alsjeblieft de kracht van onze liefdevolle gedachten die jouw kant op gaan. Beterschap en een kerst vol warmte en helende energie.”
 7. “Deze kerst sturen we je meer dan alleen geschenken en versieringen. We sturen je onze oprechte wensen voor beterschap en troost. Moge elk kerstlichtje dat schijnt, een straaltje hoop brengen voor een spoedig herstel.”
 8. “Kerst herinnert ons eraan dat zelfs in de koudste winters de lente volgt. Zo hopen we dat jouw dagen van gezondheid en geluk snel zullen terugkeren. Beterschap, en moge deze kerst een voorproefje zijn van de heldere dagen die voor je liggen.”
 9. “Tijdens deze kerstperiode, waar cadeautjes worden uitgewisseld en harten verlicht worden, sturen we jou het kostbaarste geschenk: onze oprechte wensen voor beterschap. Moge de vreugde van het seizoen je kracht geven op de weg naar herstel.”
 10. “Kerst is de tijd van geven en ontvangen, en vandaag geven we je onze liefdevolle gedachten en wensen voor een snel herstel. Moge de magie van het seizoen je omhullen en je troost bieden in moeilijke tijden.”

Hierboven vind je de mooiste en liefste teksten voor als je iemand beterschap wilt wensen met kerst. De bovenstaande teksten kun je als inspiratie gebruiken bij het schrijven van een kerstkaart voor de zieke met kerst 2023 – 2024.

Last updated: dinsdag 28 november 2023

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*