Kerst teksten bezinning

Kerst is bij uitstek een feest van bezinning. Met familie denk je vaak rondom kerst na over hoe het afgelopen jaar is geweest. Kerst teksten die te maken hebben met bezinning zijn heel goed, het leert je nadenken over het leven en over hoe je in het leven staat en hoe het anders en beter kan. Door hieronder op één van de links te klikken ga je naar een specialist waar je prachtige kerstkaarten kunt maken.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:
Kerst teksten & Kerstwensen
Alle kerst teksten
Kerstkaarten
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

 • Kerstteksten, wensen en spreuken!
 • Kerstkaartjes met voorbeelden
 • Bekijk ook de meest gebruikte teksten voor 2023 - 2024!

MEEST GEKOZEN Greetz kerstteksten >>


Veel kerst teksten gaan ook over bezinning. Kerst teksten bezinning zijn mooie teksten met veel diepgang en een betekenis volle tekst. Het is best lastig om op een kerst tekst te komen die over bezinning gaat.

Op deze pagina staan de mooiste kerst teksten bezinning. Deze kerst teksten, gedichten en spreuken kun je gebruiken om een mooie kerstkaart te sturen naar de mensen om je heen die dat verdienen.

Kerst teksten bezinning voor op een kaartje
Kerst teksten bezinning voor op een kaartje (Greetz.nl)

Kerst teksten bezinning voor op een kaartje

 • De uren vliegen voorbij
  Een jaar is verdwenen
  voor jou en voor mij
  We wensen elkaar
  Prettige Kerstdagen
  en een gelukkig nieuwjaar!
 • Sommige kerstkaarten zijn gemaakt
  van perkament of zijde
  maar deze kaart is speciaal gevuld
  met heel veel liefs
  voor jullie beiden
 • Een kerstkaart
  met wat lieve woorden
  en een goede wens
  die stuur ik jou
  van mens tot mens
 • Zing samen dit lied
  en kijk naar elkaar:
  Ik wens je een vrolijk kerstfeest
  en een gelukkig nieuwjaar!
 • Jij zou het als een kerstengel
  erg goed doen!
  Vandaar kerstgroetjes
  en een dikke zoen!

Kerst gedichten bezinning

 • Als kerst en Pasen samen vielen
  zouden we voor de paashaas knielen
  eieren in de kerstboom hangen
  en met Pasen veel cadeautjes ontvangen
  Gelukkig is dit allemaal niet waar
  Een fijne kerst en een……
  heel gelukkig nieuw jaar!
 • Dit kerststerretje
  schijnt helder en klaar
  dat het de weg mag leiden
  naar een gelukkig nieuwjaar!
  Met dit sterretje wil ik je laten weten
  dat ik aan je denk, je niet ben vergeten
 • Sterretjes twinkelen
  Kerstbellen rinkelen
  Duizenden engeltjes op een rij
  maar de liefste dat ben jij
 • We wensen je
  Een vrolijk eind
  Een goed begin
  En een jaar volkomen
  naar je zin!

Kerst teksten

Nieuwe kerst teksten bezinning

Zorg ervoor dat in dit nieuwe jaar
Uw hart een bloem is
Die elke dag weer bloeit!

Meditatie is geen manier om iets te doen,
maar een manier om iemand te worden,
om jezelf te worden,
geschapen door God,
vrijgemaakt door Jezus,
een tempel van de Heilige Geest.

Meditatie is dus niet gericht op het denken
maar op het zijn;
het is een zoeken om de persoon te worden
waartoe we geroepen zijn,
door gewoon bij God te zijn

Meer bezinning teksten voor de Kerstdagen

Kerst is een tijd van vreugde, warmte en bezinning. Het is het seizoen waarin we samenkomen met familie en vrienden, genieten van heerlijk eten en cadeautjes uitwisselen. Maar te midden van alle festiviteiten is er ook ruimte voor bezinning en reflectie. Kerstspreuken en kerstteksten bieden een mooie manier om deze gevoelens van liefde, hoop en bezinning te delen. Hier zijn enkele voorbeeldzinnen die de geest van Kerstmis weerspiegelen:

 1. “In de magie van het kerstseizoen vinden we de ware betekenis van liefde, delen en vrede. Moge deze kerst je hart vullen met vreugde en je huis met warmte.”
 2. “Kerst brengt ons samen, verbindt harten en verspreidt een gloed van vriendelijkheid. Laten we deze tijd van het jaar koesteren en genieten van de eenvoudige vreugde van samenzijn.”
 3. “Te midden van de fonkelende lichtjes en feestelijke melodieën herinnert kerst ons eraan dat de mooiste geschenken niet in pakjes zitten, maar in de liefde die we delen.”
 4. “Laat de betovering van kerstavond ons eraan herinneren dat hoop nooit verdwijnt en liefde altijd overwint. Een gezegend kerstfeest voor jou en je dierbaren.”
 5. “Kerst is niet alleen een dag, het is een gemoedstoestand. Een tijd om liefde te verspreiden, vriendelijkheid te tonen en te koesteren wat echt belangrijk is in het leven.”
 6. “Wanneer de kerstster aan de hemel schittert, straalt er een bijzonder licht in onze harten. Laten we dit licht delen en vrede verspreiden in de wereld om ons heen.”
 7. “In de stille nacht van Kerstmis vinden we momenten van bezinning. Laten we stilstaan bij de zegeningen in ons leven en dankbaar zijn voor de liefde die ons omringt.”
 8. “Kerst herinnert ons eraan dat zelfs in de donkerste nachten het licht van hoop schijnt. Moge deze feestelijke tijd je hart verwarmen en je ziel verlichten.”
 9. “Een kerstboom is mooi, maar het zijn de warme momenten die we delen die echt schitteren als de mooiste ornamenten in ons leven.”
 10. “Terwijl de sneeuw zachtjes neerdaalt en de kaarsen branden, laten we ons omringen door geliefden en dankbaar zijn voor de vreugde die kerst brengt.”
 11. “Kerst draait niet om de cadeautjes onder de boom, maar om de liefde die tussen de mensen stroomt. Moge deze liefde je hart vervullen en je dagen verlichten.”
 12. “In de stilte van een kerstnacht horen we de zachte stem van vrede. Laten we die vrede omarmen en uitdragen naar de wereld om ons heen.”
 13. “Kerst is de tijd waarin we terugblikken op het afgelopen jaar en vooruitkijken naar de toekomst met hoop en moed. Moge het nieuwe jaar gevuld zijn met liefde en vreugde.”
 14. “Tussen de drukte van de feestdagen vinden we momenten van bezinning. Laten we stilstaan bij onze zegeningen en koesteren wat echt waardevol is.”
 15. “Net zoals de sterren aan de hemel schitteren, laten we ons licht schijnen door vriendelijkheid en mededogen te tonen. Dat is de ware geest van Kerstmis.”

Kerstspreuken en kerstteksten hebben de kracht om warmte en bezinning te brengen te midden van het feestgedruis. Ze herinneren ons eraan dat Kerstmis niet alleen draait om cadeaus en versieringen, maar ook om de liefde en verbondenheid die we met anderen delen. Het zijn woorden die troost bieden, inspireren en uitnodigen tot reflectie over de ware betekenis van dit prachtige seizoen.

Hierboven staan de mooiste kerst teksten die over bezinning gaan. Gebruik deze teksten voor op een kaartje of voor in een gedicht. Kies uit de leukste kaartjes die u eenvoudig en snel online kunt versturen. Geen gedoe met postzegels plakken of verkeerd geposte brieven. Alles wordt voor u geregeld.

Mis je iets op deze pagina? Wil je een aanvulling doen op deze pagina door een leuke tekst toe te voegen? Reageer dan hieronder.

Last updated: dinsdag 28 november 2023

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*